Ploile din prima săptămână a lunii august au afectat 20 de sectoare de drum

Ploile abundente înregistrate în perioada 02 – 06 august curent, au afectat mai multe sectoare de drum din raioanele Sîngerei, Fălești, Orhei, Glodeni, Călărași, Ungheni, Căușeni, Cimișlia, Briceni, Ocnița, Ialoveni, Florești, Soroca, Strășeni, Cahul, Basarabeasca, Comrat, precum și din municipiul Chișinău.

Partea carosabilă, acostamentul, șanțurile de evacuare a apelor și podețele a 20 de segmente de drum au fost înnămolite. Totodată, vântul puternic a doborât mai mulți arbori.

Directorul General Interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, Veaceslav Potop, a dispus unităților teritoriale SA ,,Drumuri” să execute lucrări de curățire a drumurilor, podețelor și a șanțurilor, cât și de evacuare a crengilor de pe acostamentele și părțile carosabile ale sectoarelor de drum afectate. De asemenea, a fost dispusă evaluarea pagubelor cauzate de ploi.

În procesul de curățire și deblocare a drumurilor publice naționale au fost antrenate 46 de utilaje speciale și implicați 107 muncitori rutieri.