
Question 1. 
 
Original. As dori sa aflu de la Dumneavoastra daca o companie poate inainta 2 sau mai multe 
aplicatii pentru acest proiect. Respectiv o aplicatie cu un consortiu pentru unul dintre cele 3 
loturi si cu o alta companie pentru toate cele 3 loturi impreuna. 
 
Translation. We would like to be informed if a company wishes to submit 2 or more proposals 
for this project - one proposal in association for one of the 3 lots and with other company for 3 
lots altogether.  
 
 
Answer 1. 
 
This situation should be governed by the Clause 1.11 of the Instructions to Consultants to be 
distributed to the shortlisted consultants, which provides:  
 
“1.11 Only one Proposal. Shortlisted Consultants may only submit one proposal. If a 
Consultant submits or participates in more than one proposal, such proposals shall be 
disqualified. However, this does not limit the participation of the same Sub-Consultant, including 
individual experts, to more than one proposal.” 
 
Thus, the answer to your question depends on the status of your company. If you intend to 
submit your proposal as a Sub-consultant, you could participate in unlimited number of 
proposals. 
 
However, if you would like to submit proposal on your company behalf as a leading consultant 
or as a member of consortia, you could do it only once for any one lot.  


