Ministerul Transportului și Infrastructurii Drumurilor (MTID) și Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) continuă raportarea publică lunară a implementării planurilor de acțiuni, semnate cu antreprenorii contractati pentru reabilitarea drumurilor naționale.

În raportul pentru luna aprilie privind implementarea planului de acțiuni pentru reabilitarea drumului R33 Hîncești – Lăpușna – M1, sunt expuse acțiunile: Beneficiarului, Inginerului Supervizor și Antreprenorului, în care pentru o vizualizare și monitorizare mai clară al proiectului pentru acțiunile realizate s-au hașurat cu verde, în conformitate cu planul semnat,și respectiv, acțiunille nerealizate, în culoarea roșie.

Astfel, pentru contractul RSP/W5/02 Reabilitarea drumului R33 Hîncești – Lăpușna – M1, Antreprenorul Evrascon (www.evrascon.com )  a încălcat prevederile Planului privind delegarea Managerului de Proiect, desemnarea subcontractorului pentru relocarea utilităților, prezentarea soluțiilor de consolidarea a taluzurilor și aprovizionarea materialelor de construcție necesare cît și executarea propriu zisă a lucrărilor.

În acest context, dacă Planul de acțiuni semnat între Administrația de Stat a Drumurilor și Antreprenorul Evrascon, nu va fi respectat în următoarele luni, MTID și ASD va iniția procedura de reziliere al contractului.

 

Amintim că, la data de 19 ianuarie 2017, Ministrul Iurie Chirinciuc a întrunit în ședință domnul Gheorghe Chelaru – inginerul companiei de supervizare Spea Engineering, domnul Shahbaz Gasimov ( shahbaz-2008@mail.ru ) – Vicedirector al companiei Evrascon.  La ședință au fost prezenți Viceministrul Vitalie Rapcea și Veaceslav Teleman, Director interimar al Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”.

În rezultatul discuțiilor purtate, cele trei părți, Beneficiarul, Supervizorul și Antreprenorul, au semnat un plan de acțiuni prin care Antreprenorul, în baza programului de lucrări, și-a asumat finalizarea proiectului de reabilitare al drumului național R33Hîncești – Lăpușna – M1 , până la data de 17 decembrie 2017.

 

RAPORTUL PENTRU LUNA APRILIE 2017 PENTRU DRUMUL R33