Ca urmare a ninsorilor abundente din aprilie a fost inundată trecerea rutieră pe sub podul de cale ferată din apropierea or. Strășeni, făcând imposibilă conexiunea între două trasee naționale R1 (Chișinău – Ungheni) și M14 (Chișinău – Bălți – frontieră cu Ucraina).

Respectiv, a fost blocată legătura cu localitățile Negrești, Ghelauza, Saca, Recea, Zubrești, Chirianca, Voinova, Onești, Țigănești, Codreanca, Lupa-Rece.

S.A. ”Drumuri-Strășeni”, întru-un timp record, a organizat la 2 km distanță de locul inundat o trecere la nivel cu calea ferată pentru a face legătura dintre drumul național R1 și drumul G 82.1. Pentru a amenaja această trecere la nivel cu calea ferată din cadrul S.A. ”Drumuri-Strășeni” a fost implicată o echipă formată din: 1 inginer, 7 muncitori rutieri, 5 mecanizatori și coordonatorul direct al acestei lucrări, Gheorghe Rusu, șef al sectorului Strășeni al S.A. ”Drumuri-Strășeni”.

Această trecere la nivel cu calea ferată asigură circulația rutieră în condiții de maximă siguranță pentru toți participanții la trafic, inclusiv și pentru serviciile de pompieri, salvare, gaz, energie electrică, transportul pentru elevi, etc.

 

e-Transformare, comunicare