Pentru deblocarea drumurilor înzăpezite din partea de centru și sud a țării, aflate în ultimele zile sub atenționarea codului galben emis de către meteorologi de ninsori abundente și depuneri de polei, unitățile teritoriale SA ,,Drumuri”, au intervenit pentru a restabili circulația în condiții de siguranță pe întreaga rețea de drumuri naționale. 

În vederea asigurării viabilității drumurilor pe timp de iarnă, s-au efectuat lucrări de prevenire, combaterea lunecușului și deszăpezirii.

În intervalul de timp 29.01.2023-30.01.2023, drumarii au  intervenit cu aproximativ 76 unități speciale cu implicarea a 34 muncitori rutieri. Astfel, în procesul tehnologic au fost distribuite 413,4 (tone) de material antiderapant mecanizat, 40,1 (tone) material antiderapant manual și 32 (tone) sare tehnică .

Menționăm că, în prezent nu sunt sectoare închise circulației iar accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale.

,,Administrația de Stat a Drumurilor”, face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile meteo.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.