Invitație la Programul de studii „Căi Ferate, Drumuri, Poduri” din cadrul UTM

Astăzi, ca niciodată, în Republica Moldova se atestă o criză a  specialiștilor în infrastructura pentru transporturi, domeniu prioritar, care determină progresul unei societăți.

Programul de studii ”CĂI FERATE, DRUMURI, PODURI” din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, cu o tradiție de peste 50 ani, este singurul din țară care pregătește ingineri de profil. De regulă numărul absolvenților este insuficient pentru a acoperi cererea  pieței  locurilor de muncă din domeniu.

Practic 90% din lucrătorii ramurii rutiere, atît inginerii, cât și conducerea sunt absolvenți ai  Programului de studii CFDP Departament ”Ingineria Infrastructurii Transporturilor”, UTM.

Echipa Programului de studii „Căi Ferate, Drumuri, Poduri” este pregătită pentru a da viață proiectelor voastre, cu ulterioară obținere a calificărilor înalte de inginer.

Programul de studii ”CĂI FERATE, DRUMURI, PODURI” (CFDP) pregătește ingineri constructori pentru activităţi de proiectare, cercetare, execuţie şi consultanţă în  infrastructura  transportului auto: (drumuri, poduri şi căi ferate).

Programul de studii ”CĂI FERATE, DRUMURI, PODURI” oferă studenţilor posibilitatea obținerii cunoştinţelor teoretice şi abilităţilor practice necesare în domeniul infrastructurii transportului auto.

Absolvenţii pot activa cu succes atât în cadrul firmelor de proiectare, cercetare, cât şi în serviciile de consultanţă, activităţile de execuţie sau în instituțiile administrative de stat. La moment sunt necesari  peste 200 de specialiști tineri în ramura construcțiilor rutiere.

Continuarea pregătirii profesionale a absolvenţilor programului de studii CFDP se face în cadrul studiilor universitare de master şi ulterior prin studii de doctorat, sau formare continuă.

100% posibilităţi de angajare după absolvire: încă înainte de finalizarea studiilor, cea mai mare parte a absolvenţilor CFDP încheie contracte de colaborare cu firmele de proiectare, execuţie şi consultanţă din domeniu. După finalizarea studiilor,absolvenții devin angajați ai acestor companii.

#Vă  invităm la Universitatea Tehnică a Moldovei. Alăturați-vă echipei programului de studii ”Căi Ferate, Drumuri, Poduri” !