Drumarii în acțiune

E un lucru plăcut atunci când ieși la traseu pe timp de iarnă și drumul e deszăpezit și bine îngrijit.

Deodată îți apare întrebarea, când au dovedit ? Drumarii din țară, în asemenea cazuri, mai puțin se gândesc la odihnă. Serviciul operativ al Î.S. ”Administrația de Stat a Drumurilor” monitorizează procesul de lucrări de deszăpezire pe drumurile naționale și locale 24 din 24 de ore. Spre dimineață ne-am deplasat și noi, responsabilii de mediatizare a efectuării lucrărilor de drum pe timp de iarnă, pe unul din drumurile naționale, în apropiere de Chișinău.

Fiind informați de către Valeriu Iurcu, șeful sectorului Chișinău al S.A. ”Drumuri Criuleni” unde se află tehnica de deszăpezire, peste puțin timp am sosit la fața locului, adică pe traseul național M2 Chișinău – Soroca, în apropiere de loc. Stăuceni.

Alexandru Platonenco, conducătorul autogrederului și Mihail Hîncu șofer la autocamionul distribuitor de material antiderapant, duceau la bun sfârșit deszăpezirea pe sectorul menționat.

Din discuția cu drumarii, am aflat că munceau de la ora 3:00 și fac tot posibilul ca circulația pe acest sector să se desfășoare în maximă siguranță.

Un moment convingător sunt și pozele făcute la fața locului. E bine și frumos când totul se face gospodărește. Pentru viitor vom poposi și în alte zone ale țării pentru a ne convinge cum se muncește și acolo.

e-Transformare, comunicare