Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se abțină de la deplasări, dacă acestea nu sunt strict necesare, pentru a permite desfășurarea cursivă a lucrărilor de deszăpezire în perioada 27-28 ianuarie, odată cu emiterea de către Serviciului Hidrometeorologic de Stat a Codului Portocaliu de condiții meteorologice complicate în centrul și sudul țării și Codului Galben în nordul țării.

Astfel, cu referire la avertizarea de schimbare bruscă a vremii, pe arii extinse vor cădea precipitații puternice sub formă de ninsoare și lapoviță, pe drumuri se va forma ghețuș, izolat va viscoli și troieni cu intensificarea vântului din nord până la 15 – 20 m/s.

În context, pe drumurile publice naționale se vor efectua lucrări de patrulare, combatere a lunecușului și deszăpezire.

Pentru desfășurarea acestora, Administrația de Stat a Drumurilor dispune de 100 de autogredere, 124 de tractoare cu pneuri cu lame, 32 de buldozere cu șenile, 18 freze de zăpadă, 134 de distribuitoare auto, 63 de încărcătoare și 40 de excavatoare.

Administrația de Stat a Drumurilor recomandă conducătorilor auto să se informeze despre condițiile meteorologice și starea părții carosabile a traseului ce urmează a fi tranzitat, conformându-se prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare perioadei de iarnă și adaptarea permanentă a vitezei la condiţiile de circulație.

În cazul situațiilor de blocaj pe traseele naționale, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela în regim non-stop la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.