În cadrul unei vizite în teritoriu, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au inspectat pregătirea șantierului și asigurarea circulației rutiere pentru sezonul de iarnă 2020-2021 de către antreprenorul  Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. (Italia) pe tronsonul din cadrul drumului național R16, ce traversează orașul Fălești, localitățile Răuțel, Frumușica, Călugăr, Bocșa, Vrănești, Taxobeni din raionul Fălești, Gherman și o parte a comunei Sculeni din raionul Ungheni.

Lucrările din cadrul proiectului de reabilitare a tronsonului cu o lungime de peste 54 de km, aflate în proces de execuție, au fost conservate pentru perioada rece cu semnalizarea rutieră corespunzătoare pentru devierea traficului.

Reparația traseului național are înregistrat până în prezent un progres de executare al lucrărilor de peste 74%, antreprenorul asigurând finalizarea integrală a acestora până la sfârșitul lunii iulie a anului curent.

Proiectul cu o valoare de peste 50 de milioane de euro este finanțat din împrumutul acordat de către Banca Europeană de Investiții.

Menționăm că, Administrația de Stat a Drumurilor verifică și monitorizează cu regularitate starea șantierelor de lucru care și-au suspendat activitatea pentru perioada de iarnă, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare fără dificultăți, în condiții de siguranță.