Menționăm, că ASD prin intermediul antreprenorului desemnat „Irinda – Prim” S.R.L., execută construcția drumului de acces către punctul de trecere a frontierei de stat deschis traficului rutier internațional „Leova-Bumbăta” cu o lungime de 3,590 km, în proximitatea or. Leova. Astfel, în cadrul vizitei Directorul general, Sergiu Bejan a verificat stadiul lucrărilor la zi și progresul privind implementarea proiectului de amenajare a drumului de acces .

Actualmente, se execută lucrări la platforma/parcaj unde urmează a fi amenajat punctul de trecere a frontierei. Până acum au fost transportate 116000 m3 de argilă amenajate în terasamentul drumului, 4000 m3 la parcaj adiacent drumului de acces și 12200 m3 la platforma PTF. Au fost amenajate straturile din balast , straturile din piatră spartă și straturile din amestec stabilizat cu cement.

Totodată, au fost transportate și stocate la fața locului materiale de construcție necesare la implementarea următoarelor etape ale proiectului. Urmează să fie efectuate acțiuni ulterioare pe întreaga lungime a drumului, în conformitate cu soluțiile de proiect.

Sergiu Bejan, director ASD a menționat faptul că drumul de acces spre podul flotant care se construiește peste Prut va contribui la fluidizarea transportului de mărfuri către UE. La fel, a subliniat necesitatea măririi capacității de lucru și mobilizarea echipelor de muncă pentru încadrarea în termenii contractuali stabiliți.