Un segment al drumului de centură a municipiului Chișinău are un progres de execuție de peste 66%

Lucrările de reabilitare a unui sector cu o lungime de 6,5 km a drumului de centură a municipiului Chișinău – M2 înregistrează un progres de execuție de peste 66%.

Implementarea proiectului de reabilitare a tronsonului drumului M2, care este situat la circa 10 km vest de Chișinău, a fost principalul subiect abordat în cadrul unei ședințe dintre reprezentanții ASD și antreprenorul S.R.L. Rutador.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de terasamente, frezare a asfaltului existent, așternere a stratului din binder, reciclat și a celui de uzură. De asemenea, se execută lucrări de aplicare a marcajului rutier.

Proiectul privind reabilitarea drumului de centură cu 4 benzi de circulație prevede reconstrucția sistemului rutier existent, instalarea a circa 90 de indicatoare rutiere, construcția a două intersecții cu sens giratoriu, reabilitarea a 5 podețe existente și construcția a 5 podețe noi.

Antreprenorul și-a asumat obligația să finalizeze lucrările contractuale către sfârșitul anului 2021.

Reabilitarea sectorului cu o lungime de 6,5 km a drumului M2 are o valoare de peste 9,9 milioane euro, acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut din fondurile Băncii Europene de Investiții.