Lotul I al drumului R6 Chișinău-Orhei-Bălți, reabilitat conform standardelor europene, a fost dat în exploatare. Acesta reprezintă una dintre arterele principale ale țării și traversează satele Copăceni și Grigorăuca, ocolind orașul Sîngerei.

Pentru locuitorii satelor Copăceni, Grigorăuca și cei ai orașului Sângerei sectorul de drum reabilitat înseamnă intersecții amenajate și acces către gospodării, treceri de pietoni, în special în zona școlilor și grădinițelor, amenajate cu aplicarea celor mai inovatoare soluții pentru sporirea securității, și anume construcția covoarelor cu suprafață antiderapantă, utilizată în premieră, în Republica Moldova, construcția și reconstrucția stațiilor de autobuse, toate acestea fiind executate cu respectarea rigorilor europene.

Odată cu redeschiderea circulației pe acest segment de drum, pe care zilnic circulă peste 8000 de vehicule, inclusiv de mare tonaj, va fi fluidizat substanțial traficul și va fi îmbunătățită circulația rutieră în regiune.

Lilia Dabija, secretar general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a mulțumit echipei de la Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, antreprenorului, dar și drumarilor care au muncit zi de zi pe șantier, subliniind că redeschiderea traficului pe drumul de ocolire al orașului Sîngerei reprezintă încă un pas înainte pentru realizarea proiectelor de infrastructură de transport în țara noastră. „Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă finalizarea acestei lucrări. Pe lângă beneficiile pe care le va aduce locuitorilor din regiune, acest sector de drum va avea un impact major în creșterea siguranței rutiere și descongestionarea traficului în zona respectivă”, a declarat Lilia Dabija.

Valoarea proiectului este de 19,3 mil euro, bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).