Specialiștii Administrației de Stat a Drumurilor au participat la activitatea de instruire „Asigurarea integrității instituționale și profesional” organizată în cadrul întreprinderii de către Centrul Național Anticorupție.

Subiectele abordate în cadrul sesiunii au fost procesul de gestionare a fondurilor externe, executarea programelor de reparații a drumurilor din Republica Moldova, combaterea corupției sistematice, achiziții publice centralizate în sănătate, primordial, cele efectuate în contextul pandemiei provocate de virusul COVID – 19.

De asemenea, Virginia Moraru, Inspector principal al Direcției Educație Anticorupție, Centrul Național Anticorupție, a prezentat platforma de instruire la distanță, prin intermediul căreia agenții publici urmează să se autoinstruiască.

Sesiunea de instruire a fost organizată cu scopul de a preveni practicile corupte în cadrul ASD și de a informa specialiștii din cadrul întreprinderii despre noțiunile principale ce țin de integritate.

ASD dispune de Codul de conduită al angajaților și de Planul de integritate în cadrul Î.S. “Administrația de Stat a Drumurilor” pentru anul 2022, care stabilește riscurile de integritate identificate în cadrul întreprinderii și acțiunile necesare pentru depășirea acestora.