Astăzi, a avut loc recepția finală a lucrărilor de îmbunătățire a Coridorului 13 „Drumul L390 Pirlita-Nisporeni, km 10+900 – km 23+400”. Lungimea sectorului de drum constituie 12.5 km.

Membrii comisiei de recepție, formată din reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, INSP, companiei de proiectare și Administrației de Stat a Drumurilor, au evaluat calitatea lucrărilor și au semnat actele de recepție finală.

Proiectul finanțat de Banca Mondială a prevăzut reparația structurii rutiere pe toată lungimea coridorului, construcția șanțurilor de evacuare a apelor pluviale. Totodată, au fost construite peste 6700 m2 de trotuare în intravilanul localităților. De asemenea, pentru creșterea nivelului de siguranță a participanților la trafic, au fost instalate 334 indicatoare rutiere, parapet de protecție și s-a aplicat peste 4500 mii m2 de marcaj rutier.

Drumul local este amplasat în raioanele Ungheni și Nisporeni, care face conexiunea dintre mai multe localități, traversînd nemijlocit satele Milești și Bălănești.

Coridorul 13 începe de la intersecția cu drumul național R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni-Hotarul cu România, astfel fiind conectat la traseul național care asigură o legătură dintre centrul și partea de vest a țării. 

Menționăm că, prin reabilitarea acestui drum local se va îmbunătăți accesul cetățenilor la o infrastructură rutieră modernă, facilitând activitatea antreprenorială și creând, astfel, oportunități de dezvoltare social-economică în zonele rurale.