Reabilitarea drumului de ocolire a orașului Sîngerei și segmentului Prepelița – Sărătenii Vechi, parte a traseului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți – subiect al unei ședințe a ASD cu antreprenorul

În cadrul unei întrevederi, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au discutat cu antreprenorul ONUR Taahut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. pe marginea lucrărilor de reabilitare a drumului de ocolire a orașului Sîngerei și segmentului Prepelița – Sărătenii Vechi, parte a traseului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți.

Lucrările de reabilitare a drumului național sunt divizate în două loturi cu o lungime totală de circa 30 km și înregistrează un progres de execuție de peste 31%.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a terasamentelor și sistemelor de drenaj, așternere a stratului de binder și stratului reciclat, amenajare a intersecțiilor și acceselor la proprietăți, cât și reparație a podurilor și podețelor.

Antreprenorul și-a asumat obligația să finalizeze integral lucrările contractuale până în luna martie a anului 2022.

Proiectul are o valoare de circa 36 milioane de euro, alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.