Reabilitarea a 36,5 km ai Coridorului 10 – inspectată de conducerea ASD

În cadrul unei vizite în teritoriu, conducerea Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor a monitorizat procesul de realibitare a Coridorului 10, care traversează localitățile Chiștelnița, Scorțeni din raionul Telenești și Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzești, Pripiceni-Curchi, Trifești din raionul Rezina.

Lucrările de îmbunătățire sunt executate pe 3 sectoare de drum cu o lungime totală de 36,5 km.

În prezent, antreprenorul ANT INSAAT MADEN SANAYI S.S. (Turcia) efectuează lucrări de supralărgire și reconstrucție a părții carosabile existente, consolidare a canalelor de scurgere a apelor pluviale, construcție a bordurilor, cât și lucrări de terasamente.

Conducerea ASD a inspectat amenajarea șantierului și bazei de producere, precum și laboratorul de încercări a antreprenorului.

“Sunt unele dificultăți ce țin de evacuarea apelor pluviale. Am oferit suportul și sfaturile necesare pentru depășirea acestora. Am atenționat antreprenorul să soluționeze toate problemele ce țin de proiectare până în primăvară, ca să nu admită întârzieri”, a comunicat Directorul General Interimar al ASD, Sergiu Bejan.

Reparația segmentelor de drum are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii regiunii, crearea condițiilor favorabile pentru atragerea noilor agenți economici, asigurarea accesului cetățenilor la școli, grădinițe, spitale, centre comerciale și alte instituții de menire socială.

Contractul privind lucrările de îmbunătățire a coridorului are o valoare de  peste 364 milioane de lei, bani alocați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de Banca Mondială în cadrul Programului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale.

Reabilitarea tronsoanelor se va încheia către sfarșitul lunii martie 2022.