În scopul asigurării viabilității drumurilor publice în perioada de iarnă, este necesară intervenția continuă pentru lichidarea gropilor de pe partea carosabilă.

Lucrările de plombare a gropilor sunt efectuate utilizând mixtura asfaltică pregătită la rece, care poate fi folosită inclusiv la temperaturi negative.

Pentru sezonul de iarnă 2021-2022, S.A. „Drumuri” au stocat mixtura și la apariția gropilor intervin cu lucrări de înlăturare a acestora.

Apariția gropilor în perioada rece a anului este cauzată de starea îmbrăcămintei rutiere existente, răspândirea materialului antiderapant pentru combaterea lunecușului și evacuarea nesatisfăcătoare a apelor pluviale.

Muncitorii rutieri efectuează lucrări de plombare a gropilor pentru a spori siguranța rutieră, confortul la trafic și a diminua riscul situațiilor de accident.

Pentru a semnala situațiile excepționale de apariție a gropilor pe drumurile naționale, participanții la trafic pot  atenționa serviciul în regim „Non-Stop” al ASD la: Telefon: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117, E-mail: serviciu@asd.md.