Î.S. ,,Administrația de Stat a Drumurilor”, împreună cu Secretarul general Lilia Dabija și responsabilii de infrastructura drumurilor au inspectat lucrările de reabilitare a drumului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți.

Drumul are o lungime de 29,7 km și prevede reconstrucția drumurilor, reabilitarea a 10 poduri, întărirea terasamentului pentru a preveni alunecările de teren în zona de ocolire Sîngerei, instalarea a 605 indicatoare rutiere, construirea podurilor noi.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de așternere a stratului de uzură, reparația lucrărilor de artă, instalarea marcajelor de diferite tipuri, așternerea stratului de binder. 

Lucrările de reabilitare au o valoare de circa 36 milioane de euro, bani alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

De asemenea, directorul general interimar Sergiu Bejan, a întreprins o vizită la cele 3 sectoare de drum local din cadrul Coridorului 10 care are o lungime totală de 36, 5 km.

Lucrările de îmbunătățire sunt executate pe 3 sectoare de drum și traversează localitățile Chiștelnița, Scorțeni din raionul Telenești și Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzești, Pripiceni-Curchi, Trifești din raionul Rezina.

” Am atenționat antreprenorul privind necesitatea mobilizării și organizării personalului cu scopul de a recupera o parte din întîrzieri, din cauza progresului care decurge lent, voi efectua vizite o dată la două săptămâni pentru a monitoriza cum se desfășoară lucrările”, a comunicat Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

Contractul privind lucrările de îmbunătățire a coridorului 10 are o valoare de peste 364 milioane de lei, bani alocați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de Banca Mondială.