Pentru întreținerea drumurilor publice naționale vor fi alocați mai mulți bani. Aceștia vor fi folosiți la întreținerea de rutină pe timp de iarnă și de vară, la executarea lucrărilor de întreținere periodică, dar și la lucrări de reparație a drumurilor și podurilor.

Cabinetul de miniștri a aprobat, modificări la Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2023. Modificările sunt determinate de redistribuirea mijloacelor Fondului rutier în funcție de necesitățile Programului și alocarea mijloacelor suplimentare.

În acest sens, pentru întreținerea de rutină a drumurilor pe timp de iarnă, suma va fi majorată cu 38,5 mln lei (1,9 mln de euro), bani destinați pentru suplinirea stocurilor de material antiderapant pentru sezonul rece 2023-2024. Suma utilizată pentru întreținerea de rutină a drumurilor pe timp de vară va crește cu 7,7 mln lei. 

Totodată, va fi micșorată cu 6,8 mln lei finanțarea pentru executarea lucrărilor de întreținere periodică a sistemului de siguranță rutieră, dar și pentru lucrările de reparație a drumurilor regionale, cu 49,5 mln de lei.

La capitolul „Reparații capitale a drumurilor și podurilor” vor fi alocate mijloace suplimentare necesare pentru finalizarea proiectelor de reparație capitală a drumurilor naționale, precum și a unor poduri, în sumă de 24,5 mln de lei.

Modificările propuse vor contribui la utilizarea eficientă și în volum deplin a mijloacelor financiare alocate pentru Fondul rutier în anul 2023.