Drumul de ocolire a localității Bahmut – inspectat de Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”

În cadrul unei vizite în teritoriu, conducerea Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor a monitorizat procesul de construcție a drumului de ocolire a localității Bahmut din raionul Călărași, care are o lungime totală de circa 6 km.

„Lucrările de construcție a acestui tronson de drum sunt executate conform planului. Vom efectua regulat vizite de monitorizare pentru a asigura că lucrările avansează într-un ritm foarte bun”, a comunicat Sergiu Bejan, Director general interimar al ASD. 

Proiectul de construcție a drumului cu o lungime de circa 6 km, parte a drumului național R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România prevede 2 benzi de circulație, podețe, un pasaj pietonal subteran și 3 intersecții.

Contractul are o valoare totală de peste 5 milioane de euro, bani alocați Guvernului Republicii Moldova de către Uniunea Europeană cu titlu de grant.

Termenul de finalizare a proiectului a  fost extins din cauza condițiilor meteo nefavorabile, care nu au permis executarea lucrărilor, cel actual fiind –  luna iulie a anului 2022.