Coridorul 10 cu o lungime totală de 36,5 km din raioanele Telenești și Rezina – inspectat de ASD

În cadrul unei vizite în teritoriu, conducerea Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor a monitorizat procesul de realibitare a Coridorului 10, care are o lungime totală de 36,5 km.

Lucrările de îmbunătățire sunt executate pe 3 sectoare de drum și traversează localitățile Chiștelnița, Scorțeni din raionul Telenești și Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzești, Pripiceni-Curchi, Trifești din raionul Rezina.

În prezent, antreprenorul efectuează lucrări de amenajare a acostamentelor,  așternere a stratului de balast, construcție a bordurilor, cât și lucrări de terasamente.

“Am atenționat antreprenorul privind necesitatea efectuării lucrărilor de întreținere a tronsoanelor de drum în reparație și organizarea șantierelor, în scopul asigurării siguranței rutiere în perioada de iarnă”, a comunicat Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

Reparația segmentelor de drum are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii regiunii,  crearea condițiilor favorabile pentru atragerea noilor agenți economici, asigurarea accesului cetățenilor la școli, grădinițe, spitale, centre comerciale și alte instituții de menire socială.

Contractul privind lucrările de îmbunătățire a coridorului 10 are o valoare de  peste 364 milioane de lei, bani alocați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de Banca Mondială în cadrul Programului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale.

Reabilitarea tronsoanelor se va încheia în anul 2022.