Construcția drumului de ocolire a municipiului Comrat și a unui segment al traseului național M3 Porumbrei-Cimișlia – monitorizată de ASD

În cadrul unei ședințe cu reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor, antreprenorul ONUR (Turcia) a comunicat despre derularea lucrărilor de construcție a drumului național M3 – sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a acceselor și a podurilor, așternere a straturilor rutiere și construcție a terasamentului, pe sectorul de drum M3 Porumbrei – Cimișlia, care are o lungime de 19 km și înregistrează un progres de execuție de circa 48%.

Segmentul traseului național M3 Porumbrei – Cimișlia, traversează extravilanul orașului Cimișlia, satelor Porumbrei, Sagaidac, Gradiște, Coștangalia din raionul Cimișlia.

Pe drumul de ocolire a orașului Comrat cu o lungime de 18,2 km, se efectuează lucrări de drenaj, așternere a straturilor din macadam și asfalt, construcție a terasamentului, acceselor, trotuarelor podurilor și construcție a podețelor, cât și relocare a liniilor electrice de înaltă tensiune. Tronsonul de drum are un progres al lucrărilor de circa 46%.

Contractele încheiate au o valoare totală de 59,4 milioane de euro, acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut de către Banca Europeană de Investiții.

Antreprenorul urmează să finalizeze integral lucrările contractuale în anul 2022.