Un alt proiect de infrastructură rutieră a fost inspectat de către conducerea ASD împreună cu vicepremierul Andrei Spînu și reprezentanții Băncii Mondiale. 

Reabilitarea Coridorul 16 conform standartelor europene, reprezintă un pas important pentru infrastructura rutieră din țara noastră, deoarece beneficiarii acestui proiect sunt peste 20.000 mii de locuitori din localitățile Pojăreni, Costești, Zîmbreni, Horești și Țipala din raionul Ialoveni. Prin reabilitarea acestui drum se va îmbunătăți accesul cetățenilor la o infrastructură rutieră modernă, facilitând activitatea antreprenorială și creând astfel oportunități de dezvoltare social-economică în zonele rurale. 

Pe circa 35 km de drum au fost executate lucrări de reabilitare a părții carosabile, construcția șanțurilor de evacuare a apelor de suprafață ce vor diminua riscurile inundării gospodăriilor private, amenajarea acceselor către gospodării, sporirea confortului și siguranța pietonilor prin aplicarea marcajelor rutiere, reconstrucția/construcția stațiilor de așteptare a transportului public, toate acestea fiind executate cu respectarea normativelor în vigoare. 

În discuții cu antreprenorii, vicepremierul Andrei Spînu și reprezentanții Băncii Mondiale au apreciat progresul lucrărilor de reabilitare a celor 4 sectoare de drum parte a Coridorului 16, care cumulativ înregistrează un procent de execuție de 86,5%.

Lucrările de reabilitare a Coridorului 16 sunt parte a Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale. Pentru realizarea acestuia, Banca Mondială a alocat Guvernului Republicii Moldova suport financiar în valoare totală de 80 mln $ cu cofinanțare din Fondul Rutier în valoare de 6,3 mln $ și urmează a fi finalizate integral la sfârșitul lunii noiembrie 2022.