Conducerea ASD a inspectat lucrările de construcție a podului peste râul Bîc și pasajului peste calea ferată pe drumul național M1

În cadrul unei vizite în teritoriu, conducerea ASD a monitorizat lucrările de  construcție a podului peste râul Bîc și pasajului peste calea ferată pe drumul național M1 Frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, km 95-96.

Antreprenorul ,,Badprim” SRL a comunicat despre lucrările executate în prezent, precum lucrări de montare a suprastructurii de rezistență, amenajare a straturilor rutiere pe poduri și efectuarea pe sectorul de drum național M1 a lucrărilor de amenajare a îmbrăcăminților bituminoase noi din preajma drumului de acces spre zona industrială „Pruncul”.

Construcția podului peste râul Bîc și a pasajului peste calea ferată este un proiect complex, strategic important pentru infrastructura Republicii Moldova.

Podul peste râul Bâc va avea 4 deschideri și o lungime de 80 metri, iar cel peste calea ferată – 3 deschideri cu o lungime de 60 metri.

Proiectul are o valoare de peste 34 milioane de lei și este finanțat  din sursele fondului rutier.

Antreprenorul asigură că va finaliza integral lucrările de construcție către sfârșitul anului curent.