ASD atenționează conducătorii auto despre fenomenul de ridicare a dalelor din beton ciment pe drumurile naționale în perioada caniculară

Administrația de Stat a Drumurilor previne conducătorii auto despre posibilitatea ridicării dalelor din beton ciment pe drumurile naționale în condiții meteo cu temperaturi de peste 30°C.

În scopul menținerii securității circulației rutiere, ASD a dispus unităților S.A. Drumuri din teritoriu, patrularea drumurilor naționale cu semnalizarea corespunzătoare a sectoarelor cu degradări și intervenția operativă cu lucrări de reparație.

Muncitorii rutieri au înlăturat deteriorările depistate în perioada 28 – 30 iunie 2021, pe mai multe sectoare ale drumurilor naționale M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina și M3 Chişinău – Comrat – Giurgiuleşti – frontiera cu România din raioanele Bălți, Ialoveni, Căușeni cu semnalizarea prin indicatoare rutiere de restricționare a circulației în timpul executării lucrărilor de reparație.

În cazul în care observați cazuri de ridicare a dalelor din beton pe drumurile publice naționale, anunțați serviciul operativ al ASD, la numerele  de telefon: 022 22 55 30, 060 47 71 17 sau la adresa electronică serviciu@asd.md