Utilaj modern pentru verificarea calității materialelor de construcție a drumurilor, conform standardelor europene, achiziționat de ASD

Administrația de Stat a Drumurilor a achiziționat utilaj modern pentru verificarea calității materialelor de construcție, inclusiv testarea calității lucrărilor de reparație și întreținere a drumurilor.

Laboratorul de Încercări al întreprinderii a fost dotat cu aparate și echipamente accesorii necesare pentru efectuarea metodelor de încercări conform standardelor europene în vigoare.

În prezent, laboratorul este în proces de tranziție la  standardele armonizate europene, dispune de echipamente moderne de încercări și mijloace de măsurare de nivel înalt care asigură precizia, succesivitatea și integritatea încercărilor executate.

Laboratorul conlucrează sistematic cu Centrul Național de Acreditare Moldac și prestează servicii centrelor de certificare a produselor pentru construcții, având contracte de colaborare cu Organismul de certificare CertMatCon, Centrul Tehnic pentru Securitate Industrială și Certificare, Centrul de Metrologie Aplicată și Certificare, Institutul Național de Metrologie și Organismul de Certificare CVALIMETRITOT.

De asemenea, Laboratorul prestează servicii atât companiilor private din Republica Moldova, cât și celor de peste hotarele țării.

Tipurile de încercări efectuate, în conformitate cu normativele europene, pot fi găsite aici:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Extrage [398.75 KB]

Tehnica de ultimă generație a fost procurată la sfârșitul anului 2020 din mijloacele financiare ale fondului rutier.

Laboratorul funcționează în baza certificatului de acreditare nr. LÎ-094 obținut inițial în anul 1999 și reacreditat, ultima dată, în luna decembrie a anului 2020 de către Centrul Naţional de Acreditare „MOLDAC”.

În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 913 din 25 iulie 2016, privind aprobarea Reglementării tehnice cu privire la cerințele minime pentru comercializarea produselor pentru construcții, de la data de 1 ianuarie 2021, Republica Moldova a trecut la sistemul normativ european în construcții.