83 de km ai drumului național R34, ce traversează raioanele Hîncești, Leova și Cantemir – monitorizați în cadrul unei vizite de lucru în teritoriu

În cadrul unei vizite în teritoriu, Directorul General Interimar al ASD, Sergiu Bejan, a inspectat implementarea contractului privind reabilitarea a 83 de km ai drumului național R34 Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești. De asemenea, au fost monitorizate laboratorul de încercări și uzina de beton asfaltic ale antreprenorului.

La moment, pe tronsonul ce traversează raioanele Hîncești, Leova și Cantemir sunt efectuate lucrări la terasamente, de frezare a stratului existent, amorsare cu emulsie bituminoasă în vederea așternerii stratului de binder și așternere a unui strat de uzură din beton asfaltic fin.

Lucrările de reabilitare sunt divizate în două loturi și înregistrează un progres de execuție de circa 16% pe primul lot și peste 7% pe al doilea.

“Este necesar ca antreprenorul să intensifice lucrările de întreținere a drumului în reparație și să asigure estetica acestuia. Vom acorda suportul necesar pentru a soluționa toate dificultățile cu care se confruntă antreprenorul, în scopul efectuării lucrărilor de construcție a drumurilor naționale calitativ, conform caietului de sarcini și normativelor în vigoare”, a comunicat Sergiu Bejan.

Proiectul privind reabilitarea traseului național R34 include reconstrucția sistemului rutier existent, reabilitarea a 9 poduri și a 57 de podețe tubulare, amenajarea stațiilor de așteptare a transportului public și restabilirea iluminatului stradal în localități.

Contractul semnat cu OZKA are o valoare totală de peste 56 milioane de euro, bani acordați prin împrumut de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Antreprenorul și-a asumat obligația să finalizeze integral lucrările la sfârșitul lunii februarie a anului 2023.