Președinta Maia Sandu a mers în orașul Sângerei unde a vizitat șantierul de construcție a drumului central, care, va fi reparat capital. „Am vorbit cu locuitorii din zonă care, până la sfârșitul acestui an, se vor bucura de un drum de calitate europeană chiar lângă casa lor. O infrastructură mai bună contribuie la creșterea economică și la un trai mai bun pentru cetățeni”, a spus Președinta. 

În intervenția sa, directorul general al ASD, Sergiu Bejan, a reafirmat angajamentul pentru executarea calitativă a lucrărilor de reabilitare pe acest segment de drum, cu respectarea termenului contractual, îmbunătățind confortul și siguranța circulației rutiere în regiune.  

Menționăm că, antreprenorul ONUR Taahhüt Taşımacılık İnşaat Ticaret ve Sanayi A. Ş. (Turcia) execută lucrări de reabilitare pe strada Independenței din or. Sângerei. Lungimea sectorului supus reabilitării este de 7.00 km. 

Până la moment s-au efectuat următoarele lucrări:

  • demolarea podețului la km 0,020;
  • frezarea asfaltului la km 0,00 și km 1,400;
  • execuția lucrărilor de canalizare pluvială la km 0,00 și km 1,400.

Termenul de finalizare a lucrărilor este preconizat pentru sfârșitul lunii decembrie a anului curent.

Mulțumim Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), pentru suportul acordat în realizarea acestui proiect.

Reiterăm că, conform proiectului, reabilitarea drumului central din orașul Sângerei nu doar că va îmbunătăți calitatea infrastructurii rutiere, ci și siguranța rutieră în zonă. Un drum bun are un impact direct asupra vieții și bunăstării cetățenilor.