În contextul ciclonului de sud care a atins și Republica Moldova, pe parcursul zilei de 4 decembrie 2021, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă continuă prin patrularea și combaterea lunecușului în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA ,,Drumuri”.

Astfel, procesul tehnologic s-a desfășurat cu antrenarea utilajelor speciale și implicarea muncitorilor rutieri pe drumul R31 R30 – Tudora – Palanca – frontiera cu Ucraina din raionul Ștefan Vodă.

În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale.

Administratorii drumurilor monitorizează continuu toate sectoarele periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ. Lucrările de patrulare și combatere a lunecușului continuă.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

 

Informațiile se actualizează.