La 20 august 2020, Seful Guvernului Ion Chicu împreună cu Directorul General Interimar al ÎS “Administația de Stat a Drumurilor” Veaceslav Potop au efectuat o vizită în teritoriu pentru a monitoriza cum demarează lucrările de reabilitare pe șantierul din s. Milești, raionul Nisporeni și pentru a discuta cu locuitorii satului și autoritățile locale.

Primarul satului, Radu Vârlan, a informat că lucrările sunt executate în termeni și până acum nu au fost înregistrate abateri. De asemenea, a apreciat faptul că la reparația drumului sunt antrenați muncitorii din sat. "Dacă nu este infrastructură, nu este nici economie. Acest drum a fost construit cu 40 de ani în urmă, până la reparația traseului, nimeni din sat nu trecea pe aici. Acum, oamenii deja se interesează să procure teren mai aproape de traseu", a spus primarul satului Milești, Nisporeni.

Ion Chicu a menționat că Guvernul continuă realizarea obiectivului major de a reabilita infrastructura drumurilor din țară, aceasta fiind prioritară pentru dezvoltarea regiunilor rurale și stoparea emigrației cetățenilor. "Astăzi am venit în Milești să mă asigur de calitatea lucrărilor, că aceasta corespunde așteptărilor cetățenilor de aici. Este îmbucurător faptul că ambele proiecte, atât acest drum, dar și altele care se construiesc în cadrul Programului "Drumuri Bune" sunt la etapă avansată. Specialiștii și dl. primar mă asigură că lucrurile sunt realizate calitativ", a adăugat premierul.

Veaceslav Potop afirmă că graficul de execuție al lucrărilor se respectă. ‘’Noi suntem cei care sunt de fapt responsabili de garantarea calității lucrărilor de reabilitate, zilnic monitorizăm progresul acestora și avem grijă ca lucrările să fie realizate la timp, sperăm cât mai curând să depășim incomoditățile care s-au creat față de unii locuitori ai satului’’, a informat, Directorul General Interimar al ÎS “Administația de Stat a Drumurilor”.

Lucrările de reabilitare a Drumului L390 Pîrlița – Nisporeni, km 10+900 – km 23+400 au început la 22 iulie 2019 (Contractul de lucrări nr. LRIP/W4/02), valoarea contractuluii fiind de 97 562 417,73 lei. La etapa actuală progresul fizic al lucrărilor executate este de 58%. Drumul se reabilitează pe o lungime de 12,5 km și parcurge 5 localități din regiune. Finalizarea lucrărilor pentru acest sector de drum se planifică până la data de 20 ianuarie 2021. 

Banca Mondială finanțează întreg Coridorul Nr.13 care face conexiunea dintre două raioane Nisporeni și Ungheni cu o lungime totală de 40,5 km. Trei sectoare deja sunt în lucru, printre care cel vizat în prezentul articol. Pentru primii 10,9 km ai coridorului dat, Antreprenorul responsabil de lucrările de reabilitare a fost deja desemnat, iar contractul urmează a fi semnat în scurt timp.