Lucrările de reparație a nodului rutier M5 fr. cu Ucraina- Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – fr. cu Ucraina, km 133,71, au fost finalizate.

La evenimentul de dare în exploatare, au participat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, conducerea ASD, antreprenorul și alți reprezentanți responsabili de acest proiect.

Acest nod rutier, situat în apropierea orașului Bălți, este de o importanță strategică și reprezintă un element esențial în rețeaua de infrastructură rutieră. Acesta va contribui semnificativ la fluidizarea circulației și va consolida legătura dintre nordul și centrul Moldovei.

În cadrul proiectului au fost construite accese laterale și amenajate aproximativ 1446 metri liniari de trotuare. Lucrările executate au inclus reparația capitală a două poduri de încrucișare, fiecare având o lungime de 21,5 metri și o singură deschidere, amenajarea bordurelor, așternerea îmbrăcămintei din beton asfaltic, precum și amenajarea rigolelor carosabile și a sistemului de drenaj care facilitează evacuarea apelor pluviale. În procesul de reparație au fost utilizate peste 6 902 m3 de beton și 5 278 tone de mixtură de asfalt. 

De asemenea, în scopul creșterii nivelului de siguranță, au fost instalate circa 85 indicatoare rutiere și aplicate 1783 m2 de marcaj rutier.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 120 298 918,95 lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier.

Deschiderea circulației pe acest nod rutier va fluidiza considerabil fluxul de transport, iar participanții la trafic și locuitorii din regiune vor merge pe un drum executat conform standardelor europene.