Vladimir Lupu activează în cadrul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” în calitate de director adjunct, cu această ocazie, a oferit un interviu despre activitatea sa.

Unde v-ați făcut studiile?

Vladimir Lupu: ,, Fiind student la Colegiul de Transport, am participat la un curs despre construcția drumurilor. Această temă de interes specific m-a inspirat să aleg Facultatea de Urbanism și Arhitectură din cadrul „UTM” specialitatea ,,Căi Ferate, Drumuri și Poduri”. 

Astăzi, cu o experiență de 17 ani în domeniu, constat că alegerea făcută a fost una corectă.

Ce ne puteți spune despre funcția de director adjunct?

Vladimir Lupu:,,Funcția de director adjunct reprezintă o dedicare totală și zilnică asupra atribuțiilor directe. Punerea în aplicare a reformelor cheie din sistemul de întreținere a drumurilor”.

În ce constă activitatea dumneavoastră în cadrul institutiei?

Vladimir Lupu: ,,Mă axez pe identificarea soluțiilor potrivite în cazul necesităților survenite în procesul de activitate a direcțiilor din subordine. Totodată, particip la întreprinderea măsurilor orientate spre îmbunătățirea organizării reparației, lucrărilor de întreținere a drumurilor, calitatea lucrărilor și întreținerea curentă”.

În opinia dumneavoastră, asumarea responsabilității și creșterea gradului de autonomie în realizarea atribuțiilor, contribuie la obținerea și îmbunătățirea rezultatelor?

Vladimir Lupu: ,,După părerea mea creșterea gradului de autonomie va duce la eficientizarea proceselor de muncă, consider că, scopul atingerii unui rezultat maxim în domeniul reiese din activitatea zilnică a direcțiilor pe care le gestionez”.

Recunoașterea succeselor în muncă și promovarea într-o funcție superioară constituie pentru dumneavoastră factor motivator?

Vladimir Lupu: ,, Cu siguranță DA! Orice efort merită o recompensă. Mă bucură faptul că,  munca mea este prețuită și poate fi de folos societății. Pentru mine funcția de director adjunct din cadrul Î.S ,,Administrația de Stat a Drumurilor”, este o provocare, însă alături de colectivul profesionist cu siguranță „putem face” față oricărei dificultăți”.

Ce recomandări aveți de îmbunătățire a domeniului drumurilor și al activităților aferente?

Vladimir Lupu: ,, Avem o serie de propuneri privind îmbunătățirea cadrului normativ și legislativ rutier care tinde spre un standart european, totodată promovarea și implimentarea unui management eficient al direcțiilor”.

Vă mulțumim pentru acest interviu!