În cadrul unei vizite în teritoriu întreprinsă de Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, au fost inspectate lucrările de reparație a obiectelor poziționate pe drumul M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina, (în regiunea de Nord).

Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan și directorul adjunct Iurie Pașa au verificat mai multe șantiere aflate în proces de reabilitare, progresul lucrărilor cât și corespunderea acestora cu soluțiile de proiect.

Lucrările de artă în proces de reabilitare poziționate la km 24.935, km 38.34, km 57, km 133.790 sunt obiecte de o importanță strategică, asigurând continuitatea căii spre centrul, estul și sudul Republicii Moldova din posturile vamale Nord.

Majoritatea obiectelor urmează a fi finalizate până la finele anului curent, inclusiv în conformitate cu prevederile contractuale.

Directorul general interimar, Sergiu Bejan susține că va întreprinde regulat vizite în teritoriu la toate obiectele aflate în proces de construcție și reabilitare, cu scopul de a dinamiza executarea lucrărilor calitativ, în corespundere cu normele tehnice în vigoare. 

Lucrările de reparație sunt finanțate din mijloacele fondului rutier.