Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan a desfășurat o vizită la S.A. “Drumuri” din zona de nord a țării pentru a verifica pregătirea către sezonul de iarnă 2021-2022, dotarea cu material antiderapant și utilaj tehnic.

În cadrul inspectării, au fost monitorizate companiile de administrare și întreținere a drumurilor, cu care ASD a încheiat contracte de antrepriză, din sectoarele Șoldănești, Soroca, Ocnița, Briceni și Rîșcani. Totodată au fost vizitate și șantierele de reabilitare a podurilor din regiunea de nord.

“Monitorizăm în permanență pregătirea companiilor către sezonul de iarnă, pentru a ne convinge că vom înlătura operativ orice dificultate la trafic în această perioadă. Obiectivul nostru este să asigurăm traficul rutier în condiții de siguranță, de fluență și continuitate”, a comunicat Sergiu Bejan.

Începând cu luna noiembrie a anului curent, pentru informarea operativă despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, funcționează serviciul în regim „Non-stop” al Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor”.

Participanții la trafic interesați de informații despre condițiile meteo – rutiere sau pentru solicitarea intervenției operative a tehnicii specializate la deszăpezirea și/sau combaterea poleiului, ghețușului pe drumurile naționale, pot apela la numerele de telefon active: 

Telefon: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117. E-mail: serviciu@asd.md