Reţeaua  drumurilor   publice  naţionale din  raionul  Ialoveni constituie – 234,697 km.

Conform Programului de reparaţie/întreţinere periodică a drumurilor publice naţionale, locale, comunale şi a străzilor, aprobat prin HG nr.314 din 20.05.2020, din Bugetul de Stat pentru raionul Ialoveni sunt preconizate mijloacele financiare pentru reparaţie periodică/întreţinere a drumurilor publice naţionale locale, comunale şi a străzilor.

Vor fi reparați 13,31 km de drum, inclusiv din beton asfaltic 10,43 km şi 2,88 din macadam.

Pentru executarea lucrărilor rutiere a fost încheiat la 02.07.2020 contractul de antrepriză cu Antreprenorul S.A. „Drumuri Ialoveni”, în suma de 27,777 mil lei.

În prezent, au fost deja finalizate 11 sectoare de drum în 10 localități cu o lungime totală de 3939 km, bugetul cheltuit pentru realizarea acestora fiind de 9, 9741 mil  lei.

‘’Ținem să subliniem că contractul a fost semnat abia de o lună jumatate în urmă, iar noi deja putem prezenta un rezultat frumos de 11 sectoare de drum finalizate. Se lucrează într-un regim operativ și profesionist, desigur întalnim pe alocuri dificultăți, dar peste care reușim să trecem cu succes. Planificăm să finalizăm toate sectoarele de drum pentru raionul Ialoveni orientativ până la data 00.00.2020’’ a menționat Dir. ???

Vă prezentăm sectoarele de drum la etapa de început a lucrărilor și la etapa finalizării:

– Drum de acces spre Gimnaziu Hansca, s.Hansa

– Drum în localitate, s. Horodca

– L497 Drumul de acces spre s. Ruseștii Vechi în s. Ruseştii Noi

– Reparația drumului în s. Răzeni

-Sector de drum spre grădinița ”Garofița”,s. Moleşti

-Reparația drumului în s. Ulmu

-Sector din strada,s. Văsieni

-Str. Trandafirilor,s. Pojăreni

-Str. Veseliei,s. Pojăreni

-Strada Decebal, s.Zîmbăreni

-Strada Fructelor, or. Ialoveni