În rezultatul vizionării reportajului video difuzat la postul de televiziune Televiziunea Centrală, din 28 iulie 2020, privind faptul că “drumul central din localitatea Basarabeasca a fost asfaltat de mântuială, iar gropile și denivelările sunt la ordinea zilei, cei mai indignați fiind, șoferii, care spun că, în pofida faptului că tronsonul de drum, cu o lungime de 3,5 kilometri a fost reparat acum patru ani, pe unele porțiuni este practic imposibil să te deplasezi cu mașina, iar locuitorii din orașul Basarabeasca se plâng că drumul central a fost reparat prost, iar lucrările au costat bugetul de stat 14 milioane de euro”, Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” comunică următoarele:

    Conform contractului de antrepriză nr.11-18/403 din 03.10.2016, au fost executate lucrări de reparație curentă cu îmbrăcăminte din beton asfaltic pe drumul R3 Chisinău- Hîncești – Cimișlia – Basarabeasca – frontiera cu Ucraina, în sumă de 3 971 346,06 lei, inclusiv 3,5 km de drum prin localitatea Basarabeasca.

     Lucrările de reparație curentă au fost executate în anul 2017, confirmate prin Procesul Verbal de recepție din luna iunie 2017.

     Pentru a estima starea drumului din orașul Basarabeasca, specialiștii din cadrul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” se vor deplasa la fața locului unde vor examina defectele menționate. Despre rezultatele verificării, Vă vom informa suplimentar.