Circulația pe 5,5 km ai drumului de ocolire M2 – Chișinău este permisă. Din cele 4 benzi de circulație prevăzute pentru drumul de centură, 2 benzi sunt reabilitate integral.

Lucrările au demarat la sfârșitul lunii septembrie 2019 și se execută în sistem zigzag, pe partea dreaptă și stângă a carosabilului, astfel încât participanții la trafic să se deplaseze pe partea reparată a drumului.

Reabilitarea drumului de centură va reduce formarea ambuteiajelor asigurând confortul participanților la trafic, va elibera orașul de traficul mașinilor de mare tonaj, va diminua poluarea aerului din oraș.

În prezent, pe tronsonul cu o lungime totală de 6,5 km, se execută lucrări de drenaj, de așternere a straturilor de bază, de construcție a terasamentelor, de reconstrucție a sistemului rutier, de aplicare a marcajelor și indicatoarelor rutiere.

,,Reabilitarea drumului de centură M2 este de importanță strategică pentru Republica Moldova. Apreciem performanțele companiilor locale care, își pot asuma lucrări la un nivel înalt. Vom monitoriza executarea acestora, astfel încât să se finalizeze calitativ și la timp. Am depus eforturi pentru ca circulația pe acest sector să fie accesibilă'', a comunicat Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop, în cadrul unei vizite în teritoriu. 

,,Realizăm importanța finalizării lucrărilor în termenii contractual stabiliți și vă asigurăm că le vom executa cu toată responsabilitatea”,  a adăugat Nicolae Maliu, Directorul Companiei S.R.L. Rutador.

Lucrările sunt efectuate în asociere de către companiile locale S.R.L. Rutador și S.A. Lusmecon. 

Tronsonul este situat la circa 10 km vest de Chișinău, iar lucrările se vor încheia integral până la sfârșitul lunii septembrie a anului 2021.

Pentru realizarea acestui proiect Banca Europeană de Investiții a acordat Guvernului Republicii Moldova un suport financiar de peste 9,9 milioane euro.

Administrația de Stat a Drumurilor își cere scuze pentru incoveniențe și îndeamnă conducătorii auto să se conformeze  indicatoarelor rutiere corespunzătoare, instalate pe acest sector de drum în perioada executării lucrărilor.