Vicepremierul Andrei Spînu împreună cu Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan au întreprins o vizită de lucru la sudul Moldovei, unde au verificat cum decurg lucrările de renovare a drumului național M3 pe sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire a satului Slobozia Mare.

În cadrul vizitei s-a discutat cu antreprenorul și cu lucrătorii implicați în procesul reparația a drumului. Astfel, ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia este compania care efectuează lucrările pe porțiunea de drum Porumbrei – Cimișlia,  iar valoarea contractului este de circa 29, 903 milioane de euro. Proiectul de reabilitare în două faze prevede construcția a 19 km de drum nou cu 4 benzi de circulație.

Lucrările sunt în faza activă de lucru cu un procent de realizare de 73,8 la sută. Termenul de finalizare al lucrărilor este prevăzut pentru 30 ianuarie 2022.

Reabilitarea drumului de ocolire a satului Slobozia Mare are un progres a lucrărilor de 31%. Drumul de ocolire are o lungime de 18,29 km. Lucrările sunt realizate de compania Metag Inșaat Ticaret A.Ș., iar costul acestora este de circa 18,2 milioane de euro. Termenul de finalizare al lucrărilor este preconizat pentru 2 septembrie 2022.

Ministrul Andrei Spînu susține că va întreprinde regulat vizite în teritoriu la toate drumurile aflate în proces de construcție și reabilitare, cu scopul de a mobiliza și debloca proiectele care sunt tergiversate de mai mulți ani.

Antreprenorii și-au asumat obligația să finalizeze lucrările la sfârșitul lunii august a anului curent.

Sursa: Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale