Un sector de drum cu o lungime de circa 12 km, parte a drumului național R36 Basarabeasca – Ceadâr-Lunga – R29, a fost dat în exploatare după ce membrii comisiei la terminarea lucrărilor au semnat actele de recepție.

Calitatea lucrărilor de reabilitare a tronsonului, care face legătura între orașele Tvardița din raionul Taraclia și Ceadîr-Lunga din UTA Găgăuzia a fost evaluată de comisia de recepție formată din reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, Administrației de Stat a Drumurilor, Administrației Publice Locale, Consiliului Raional și Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Comisia a constatat îndeplinirea calitativă și completă a lucrărilor de reparație, în corespundere cu  cerințele caietului de sarcini și normativele în vigoare.

Termenul de garanție a lucrărilor executate este de un an, antreprenorul asumându-și înlăturarea din fonduri proprii a oricăror defecțiuni apărute în această perioadă.

Contractul de  antrepriză, care a prevăzut reabilitarea sectorului de drum, a fost semnat de compania Irinda Prim în luna martie a anului 2020, având o valoare de peste 78 milioane de lei, alocați din bugetul de stat.

Proiectul a inclus reparația îmbrăcămintei rutiere, reabilitarea a 2 poduri, construcția unui canal de scurgere din beton, instalarea a 84 de indicatoare rutiere cu montarea a 524 de stâlpi de dirijare a traficului.

Reparația segmentului de drum a fost efectuată în cadrul Programului de reparație a drumurilor publice naționale aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 314 din 20 mai 2020 și a contribuit la îmbunătățirea condițiilor de circulație și fortificarea siguranței rutiere în regiune.