Administrația de Stat a Drumurilor reiterează angajamentul său în implementarea măsurilor de îmbunătățire și sporire a siguranței rutiere pe drumurile publice naționale, cu scopul de a crea un sistem rutier sigur, eficient și sustenabil pentru toți utilizatorii.

În acest scop, au fost amenajate 157 de treceri pietonale supraînălțate în zonele cu limită de viteză R30, preponderent în apropierea instituțiilor de menire socială și a școlilor. Scopul acestor acțiuni este de a oferi siguranță copiilor atunci când traversează drumurile.

Menționăm că, trecerile pietonale supraînălțate sunt semnalizate corespunzător, cu indicatoare rutiere și linii de trecere pietonală pe suprafața ridicată, pentru a avertiza șoferii cu privire la prioritatea pietonilor în aceste zone.

Ne propunem să continuăm această inițiativă, colaborând cu autoritățile locale și comunitățile din întreaga țară pentru a dezvolta și implementa soluții inovatoare pentru sporirea siguranței în trafic.

În contextul apropiatului an școlar, Administrația de Stat a Drumurilor îndeamnă șoferii să manifeste o atenție sporită în apropierea instituțiilor de menire socială și a școlilor și să acorde prioritate pietonilor. Siguranța copiilor noștri reprezintă o responsabilitate comună, iar respectarea regulilor de circulație este esențială pentru a asigura o traversare sigură a drumurilor.