Astăzi, 15 septembrie 2020, la sediul Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), a avut loc ședința de progres cu participarea reprezentaților Beneficiarului (ASD) și Antreprenorului ONUR Taahhüt Taşımacılık İnşaat Ticaret ve Sanayi A. Ş. (Turcia) cu privire la contractele RSP/W9/02: Construcția drumului M3 Porumbrei – Cimișlia, sector km 0+000 – km 19+010 și RSP/W9/03: Construcția drumului M3, ocolirea or. Comrat, sector km 0+000 – km 18+263 finanțate de Banca Europeană de Investiții, dar și contractul RSP/W11/01-02: Reabilitarea drumului R6 Chișinău – Orhei – Bălți, sector km 99+530 – km 111+230; km 76+700 – km 94+700 și pod km 72+944 finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Având în vedere că lucrările de construcție a sectoarelor de drum contractate sunt în faza de derulare, în cadrul ședinței a fost raportat progresul acestora, dar și dificultățile cu care se confruntă Antreprenorul sus-menționat.

În cadrul ședinței s-a discutat despre impactul pandemiei Covid-19 asupra lucrărilor de reabilitare a drumurilor, problemele de aprovizionare cu materiale, dar și soluțiile întreprinse de către Antreprenor pe șantier.

Antreprenorul, fiind conștient de importanța sectoarelor de drum contractate care fac parte din rețeaua rutieră a Republicii Moldova, a comunicat că este interesat ca lucrările de construcție a drumurilor să fie finisate în termenii contractuali stabiliți și a solicitat suport Beneficiarului în vederea soluționării unor dificultăți.

La rândul său, Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop a asigurat Antreprenorul că va depune toate eforturile necesare astfel încât lucrările de construcție a drumurilor sus-numite să deruleze fără întârzieri și a încredințat că va monitoriza personal mersul acestora.