Astăzi, 11 august 2020, la sediul Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), a avut loc ședința de progres cu participarea reprezentaților Beneficiarului (ASD) și Antreprenorului (OZKA Inșaat A.S. (Turcia)) cu privire la contractul RSP/W12/01-02: Reabilitarea sectorului de drum R34 Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești, km 0+000 – km 83+000, finanțat de Banca Europeană de Reconstrucții și Dezvoltare.

Contractul dintre ASD și OZKA Inșaat A.S. a fost semnat în data de 21 februarie 2020, iar la moment Antreprenorul se află în faza de mobilizare. Prin urmare, principalul subiect abordat în cadrul ședinței a fost anume progresul acestuia privind mobilizarea.

Antreprenorul a informat Beneficiarul despre cum derulează mobilizarea, acțiunele care le întreprinde zilnic cât și dificultățile cu care acesta se confruntă. De menționat că, din cauza situației pandemice, mobilizarea acestuia decurge într-un ritm puțin mai anevoios. Cu toate acestea, Antreprenorul, fiind conștient de importanța sectorului de drum menționat mai sus pentru rețeaua rutieră a Republicii Moldova, a dat asigurări că întreprinde toate măsurile necesare, astfel încât spre sfârșitul lunii august să livreze primele utilaje pe șantier, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă să facă și stocuri de materiale.

La fel, Administrația de Stat a Drumurilor a informat Antreprenorul că va depune eforturile necesare și va oferi suport continuu pentru ca reabilitarea sectorului de drum R34 Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești să decurgă fără întârzieri.