În cadrul unei întrevederi a conducerii Administrației de Stat a Drumurilor cu antreprenorul SA Lusmencon și reprezentanții companiei de proiectare SRL Universcons s-a discutat despre reluarea lucrărilor de reabilitare a 11,1 km ai drumului național R31 R30-Tudora-Palanca – frontiera cu Ucraina.

Reabilitarea sectorului de drum ce trece prin satele Tudora și Palanca din raionul Ștefan Vodă, ajungând până la frontiera cu Ucraina, a demarat în luna iunie a anului 2020.

Lucrările de reparație cu o valoare de peste 113 milioane de lei au fost reluate, după ce au fost conservate pentru perioada rece a anului.

Compania Universcons, în calitate de autor al proiectului, supraveghează mersul lucrărilor pe toată durata executării acestuia, astfel încât orice neclarități să fie înlăturate, iar lucrările să se desfășoare în conformitate cu proiectul elaborat.

,,Tronsonul aflat în proces de reparație este strategic important pentru Republica Moldova, fiind un punct de legătură cu statul vecin. Conlucrăm permanent cu antreprenorul și proiectantul, intervenim de fiecare dată când sunt necesare clarități sau ajustări ale proiectului în funcție de situația din șantier’’, a comunicat Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Proiectul finanțat din mijloacele fondului rutier prevede reabilitarea tronsonului cu 2 benzi de circulație, amenajarea drumurilor laterale, trotuarelor, podețelor pentru evacuarea apelor pluviale și așternerea stratului de beton asfaltic.