Conducerea ASD a efectuat o vizită de lucru în localitatea Zîmbreni din raionul Ialoveni pentru a examina problema evacuării apelor de pe partea carosabilă a drumului și inundațiile provocate de către acestea, despre care a atenționat primăria Zîmbreni.

Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan a inspectat sectoarele de drum afectate și le-a comunicat autorităților locale din Zîmbreni că va desfășura o ședință de lucru cu compania de proiectare, în cadrul căreia va identifica o soluție de remediere a  situației.

Tronsonul cu o lungime de circa 9 km, care începe după localitatea Pojăreni, traversând localitățile Costești și Zîmbreni din raionul Ialoveni, este parte a contractului de îmbunătățire a Coridorului 16, care se desfășoară pe o lungime totală de peste 34 km de drum.

Contractele privind reabilitarea Coridorului 16 au fost încheiate cu 3 companii din Republica Moldova în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale la începutul lunii noiembrie a anului 2020.

Lucrările de îmbunătățire a sectorului de drum din localitățile Costești și Zîmbreni au o valoare de circa 95 de milioane de lei, bani alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Mondială cu cofinanțare din Fondul Rutier.

Lucrările vor fi finalizate integral în luna iunie a anului 2022.