În cadrul unei vizite în teritoriu, conducerea Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor a monitorizat procesul de realibitare a drumului R34 Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești, care are o lungime de 83 km.

Proiectul de construcție a drumului R34 cu o lungime de 83 km include reconstrucția sistemului rutier existent, reabilitarea a 9 poduri și a 57 de podețe tubulare, amenajarea stațiilor de așteptare a transportului public și restabilirea iluminatului stradal în localități.

„Am atenționat antreprenorul să pună accent pe lucrările de întreținere a tronsoanelor de drum în reparație și organizarea șantierelor, prin instalarea indicatoarelor de limitare a vitezei, de atenționare a sectoarelor de drum cu denivelări, executarea marcajului temporar, în scopul asigurării siguranței rutiere”, a comunicat Directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

Lucrările de reparație a drumului național, ce traversează raioanele Hîncești, Leova și Cantemir, au o valoare totală de peste 56 milioane de euro, bani acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut de către Bănca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Contractul semnat cu compania OZKA Inșaat A.S. din Turcia, care reabilitează tronsonul, prevede încheierea integrală a lucrărilor către sfârșitul lunii februarie a anului 2023.