La data de 23 mai 2023, a avut loc ceremonia de deschidere a punctului de trecere a frontierei de stat Leova – Bumbăta, pe segmentul moldo-român.

La eveniment au participat directorul general interimar, Sergiu Bejan, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, viceprim-ministrul și ministrul transporturilor și infrastructurii din România, Sorin Grindeanu, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, și omologul său din România Lucian Bode, precum și șefii instituțiilor de frontieră și vamale din Republica Moldova și România.

Noul punct de trecere a frontierei va permite fluidizarea traficului transfrontalier, reducerea timpului de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, accelerarea și facilitarea traversării frontierei de către persoane și mijloace de transport.

Reamintim că, Î.S „Administrația de Stat a Drumurilor” execută construcția drumului de acces de la punctul de trecere a frontierei de stat Leova – Bumbăta către drumul național G99, ocolind or. Leova, cu o lungime de 3,59 km.

Antreprenorul S.C. „Irinda Prim” S.R.L. a realizat lucrările necesare pentru deschiderea circulației către podul de pontoane, astfel s-a executat sistemul rutier pe toată lungimea drumului, au fost instalate indicatoarele rutiere pentru organizarea circulației și s-au efectuat lucrări de aplicare a marcajului rutier.

Precizăm că, mijloacele financiare pentru lucrările de construcție a drumului de acces către punctul de trecere a frontierei de stat Leova-Bumbăta, sunt alocate din Fondul Rutier.