În cadrul unei întrevederi oficiale cu Directorul General Interimar, Veaceslav Potop și Directorul Adjunct, Iulian Mornealo al Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor, antreprenorul ONUR Taahut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. a comunicat despre derularea lucrărilor de construcție a drumului național M3 – sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat.

În prezent, pe ambele tronsoane se execută lucrări de drenaj, așternere a straturilor de bază, construcție a terasamentului, podurilor și podețelor, așternerea straturilor rutiere.

Astfel, lucrările de construcție a tronsonului M3 Porumbrei – Cimișlia au fost executate în volum de peste 39%, iar construcția drumului de ocolire a orașului Comrat are un progres de peste 36%.

Reabilitarea sectoarelor Porumbrei-Cimișlia și a drumului de ocolire a orașului Comrat va elibera traseele locale de traficul mașinilor de mare tonaj și va asigura legătura capitalei și zonei centru cu singurul port cu acces la bazinul țărilor Mării Negre.

Antreprenorul a raportat în cadrul întrevederii despre progresul lucrărilor la etapa actuală. Acesta a dat asigurări că va îndeplini lucrările în termenii contractual stabiliți și le va executa integral până la sfârșitul lunii ianuarie a anului 2022.

Contractele prevăd construcția a 19 km de drum nou cu 4 benzi de circulație pe tronsonul Porumbrei – Cimișlia și peste 18 km de drum nou cu două benzi de circulație a drumului de ocolire a orașului Comrat.

,,Construcția ambelor tronsoane pe drumul M3 este de importanță națională. Conlucrăm activ cu antreprenorii, astfel încât cetățenii să beneficieze de drumuri calitative, de timp redus de deplasare, de confort și siguranță rutieră. Compania Onur a atras în proiect circa 500 angajați, iar 90 % dintre aceștea sunt din Republica Moldova”, a subliniat Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Valoarea contractelor este de circa 59,4 mln euro, bani oferiți de Banca Europeană de Investiții.