În cadrul unei întrevederi a conducerii Administrației de Stat a Drumurilor cu antreprenorul ONUR Taahut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. s-a discutat pe marginea implementării contractelor privind reabilitarea drumului de ocolire a orașului Sîngerei și segmentului Prepelița – Sărătenii Vechi, parte a traseului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți.

Lucrările de reabilitare a drumului național se desfășoară pe o lungime de circa 30 de km și înregistrează un progres de execuție de circa 16%. La moment, pe tronsonul divizat în două loturi sunt executate lucrări de așternere a stratului de binder și stratului reciclat, construcție a terasamentelor și sistemelor de drenaj, reabilitare a podurilor și podețelor.

Contractele încheiate pentru reparația drumului național R6 includ lucrări de reconstrucție a sistemului rutier existent, reabilitare a 10 poduri, construcție a podețelor, consolidare și stabilizare a terasamentului pentru prevenirea alunecărilor de teren în regiunea de ocolire a orașului Sîngerei, instalare a 605 indicatoare rutiere și aplicare a marcajului rutier corespunzător.

,,Proiectul de reabilitare a traseului național R6 are ca obiectiv asigurarea circulației fluide către capitala nordică în condiții de siguranță și eliberarea traseelor locale de traficul mașinilor de mare tonaj. Derularea contractelor semnate cu Onur este monitorizată cu regularitate de Administrație, acordăm suportul necesar pentru îndeplinirea lucrărilor în conformitate cu caietele de sarcini și termenii contractual stabiliți’’, a comunicat Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Lucrările de reabilitare a celor două loturi au o valoare de circa 36 milioane de euro, alocați Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în cadrul Programului din Sectorul Drumurilor.