În cadrul unei vizite în teritoriu a reprezentanților Administrației de Stat a Drumurilor a fost monitorizat procesul de construcție a drumului de ocolire a municipiului Comrat, parte a traseului național M3.

În prezent, pe sectorul de drum cu o lungime de 18,2 km se efectuează lucrări la suprastructura podurilor, lucrări de așternere și compactare a stratului drenant. Lucrările de construcție au fost inițiate la începutul lunii februarie 2019 și până în prezent au fost executate în proporție de peste 40%.

Proiectul finanțat din împrumutul acordat Guvernului Republicii Moldova de Banca Europeană de Investiții, prevede construcția ocolirii orașului Comrat cu două benzi de circulație, așternerea stratului din beton asfaltic, construcția a 6 poduri și 12 podețe, instalarea a peste 500 de indicatoare rutiere și aplicarea marcajului rutier corespunzător.

Construcția drumului va diminua fluxul de transport, care în prezent tranzitează intravilanul orașului, creând incoveniențe cetățenilor, va reduce timpul de deplasare al autoturismelor, astfel asigurând circulația rutieră fluidă a participanților la trafic.

Finalizarea integrală a construcției tronsonului de ocolire, cu o valoare totală de peste 29 milioane de euro, este planificată la sfârșitul lunii ianuarie 2022.

Administrația monitorizează în permanență șantierele de construcție a drumurilor, astfel încât lucrările să să fie executate complet și calitativ, corespunzător cerințelor proiectului, caietului de sarcini și  normativelor în vigoare.