A fost dat în exploatare podul peste râul Răut, parte a drumului național G52, care face conexiunea dintre satele Prodănești, Ștefănești, Ciutulești și Cașunca din raionul Florești.

În componența comisiei de recepție la terminarea lucrărilor, reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, Administrației de Stat a Drumurilor împreună cu reprezentanții Administrației Publice Locale, Consiliului Raional și Inspectoratului Național de Securitate Publică au evaluat calitatea lucrărilor de construcție a podului peste râul Răut și au semnat actele de recepție, acesta fiind dat în exploatare.

Prezent la recepția lucrărilor de reparație a podului, Secretarul de Stat al MEI, Mihail Lupașcu, a comunicat: “Mă bucur să constat că lucrările sunt executate complet și calitativ, conform cerințelor caietului de sarcini, cerințelor proiectului și a normativelor în vigoare. Reconstrucția podului peste râul Răut va asigura accesul direct a celor peste 6200 locuitori ai satelor Ștefănești, Ciutulești și Cașunca la rețeaua de drumuri republicane contribuind la asigurarea siguranței circulației rutiere și la îmbunătățirea condițiilor de circulație”.

Potrivit Directorului General Interimar al ASD, podul construit asigură legătura către școli, grădinițe, spitale, centre comerciale și alte instituții de menire socială. “Participanții la trafic nu vor mai ocoli această regiune, reparația podului facilitând accesul către mai multe artere locale, inclusiv către obiectivele de menire socială. Lucrările de reparație a podului au fost executate calitativ și în termenii contractual stabiliți de către o companie locală”, a accentuat Veaceslav Potop.

Podul cu lungimea de circa 57 de metri și lățimea de peste 12 metri, se află în perioada de garanție a bunei execuții, astfel încât orice defecțiuni apărute în termen de un an să fie remediate din contul antreprenorului.

Contractul de antrepriză, care prevede reabilitarea podului cu 2 benzi de circulație și 4 deschideri, a fost încheiat în luna iunie a anului 2019 cu compania ,,Irinda Prim’’.

Pentru reabilitarea podului de lângă satul Ștefănești din raionul Florești a fost valorificată o investiție de circa 16 milioane de lei, mijloace alocate din fondul rutier.